Μυρμήγκια και... ακρίδες σε γκουρμέ έκδοση στο πιάτο μας! [εικόνες] - iefimerida.gr

Μυρμήγκια και... ακρίδες σε γκουρμέ έκδοση στο πιάτο μας! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγο θα τρώμε... μυρμήγκια; Πολύ πιθανό. Αλλά δεν θα γίνει εξαιτίας της κρίσης. Αντιθέτως θα τα απολαμβάνουν μόνο οι... τυχεροί που θα έχουν πρόσβαση σε γκουρμέ εστιατόρια. Γιατί η εντομοφαγία είναι μία ανερχόμενη τάση!

Για τους υπέρμαχους αυτής της, περίεργης ομολογουμένως, νέας μόδας, υπάρχουν και σοβαρά επιχειρήματα. Για παράδειγμα, τα έντομα είναι πηγή πρωτεΐνης, πιο πλούσια απ' ό,τι για παράδειγμα το μπιφτέκι.

Ένα Εργαστήριο μαγειρικής στην Κοπεγχάγη, που πειραματίζεται με τις νέες τάσεις στην κουζίνα έχει ήδη ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την εντομοφαγία. Μάλιστα πρόσφατα παρουσίασε κάποια γκουρμέ πιάτα σε φεστιβάλ στο Λονδίνο: μους σκώρου με σαντιγί από γάλα φουντουκιού, σούπα ακρίδας με κομματάκια από φιλετάκια της και ένα στικ μυρμηγκιού με γεύση γλυκόριζας.

Αν ακούγονται δύσκολα, ο Μπεν Ριντ έχει τη δική του πρόταση. Ο επικεφαλής έρευνας για την εισαγωγή πιο φυσικών γεύσεων στα δυτικά πιάτα στο Εργαστήριο προτείνει ακρίδες στα κάρβουνα. «Φτιάχνονται εύκολα και είναι εξαιρετικό σνακ για την μπύρα αν σερβιριστεί με μαγιονέζα», εξήγησε και για όσους αντιδρούν προειδοποίησε πως κάποτε θα μετανιώνουμε γιατί τώρα δεν τρώμε περισσότερα έντομα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ