Aντίθετος στην απεργία των εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Aντίθετος στην απεργία των εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετος στην απεργία των εκπαιδευτικών εν μέσω των πανελλαδικών τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί και τα κίνητρά τους θα πρέπει να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρουν να έχουν με το μέρος τους όλη την κοινωνία. «Πρέπει να προσέξουν τις κινήσεις τους» υπογράμμισε.

Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, οπότε εκείνη θα αποφασίσει τι θα γίνει με το διαχρονικό πρόβλημα της εκπαίδευσης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όμως η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει το θέμα αυτό εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων εφόσον ξέρει τη στάση των καθηγητών. Με αυτό τον τρόπο δείχνει πως θέλει να σπάσει τα ταμπού. Αυτό το κάνουν περισσότερο για να τσακίσουν τη στάση των καθηγητών. Δεν τους ενδιαφέρει το γενικότερο πρόβλημα της παιδείας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε, ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για το ρατσισμό που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική κίνηση την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θέσει εντός της Βουλής νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς όπως είπε «με την υπάρχουσα νομοθεσία η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να πατάξει απόψεις "θα πάω στο κέντρο και θα διώξω όλους τους μετανάστες"».

«Παρ' όλα αυτά είμαστε επιφυλακτικοί. Περιμένουμε να δούμε το σαφές περιεχόμενο του νομοσχεδίου» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ