Τέλος Μαΐου θα εγκρίνει τη δόση προς την Ελλάδα το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Τέλος Μαΐου θα εγκρίνει τη δόση προς την Ελλάδα το ΔΝΤ

Τέλος Μαΐου θα εγκρίνει τη δόση προς την Ελλάδα το ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 31 Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εγκρίνει τη δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον σημειώνοντας την πρόοδο στην επίλυση των ολίγων εναπομεινάντων τεχνικών ζητημάτων, η εκταμίευση του ποσού θα γίνει λίγες μέρες αργότερα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να βρεθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, επανέλαβε σημεία της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, αλλά αφήνοντας παράλληλα -κατά κάποιο τρόπο- ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο κ. Ράις είπε ότι θέλει να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε νέες συζητήσεις για το OSI στην παρούσα συγκυρία», υπογραμμίζοντας τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα απαιτηθεί σημαντική επιπλέον βοήθεια και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν πρόσθετη ανακούφιση του χρέους», τόνισε, «προκειμένου να μειωθεί σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022 και υποσχέθηκαν ότι θα το πράξουν στο τέλος του χρόνου. Δεν προσδιόρισαν το πώς θα γίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Τίποτα απ' αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ