Στοιχεία-σοκ: Ολο και περισσότεροι Γερμανοί ζουν με τα βοηθήματα - iefimerida.gr

Στοιχεία-σοκ: Ολο και περισσότεροι Γερμανοί ζουν με τα βοηθήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε τις βασικές τους ανάγκες δεν καταφέρνουν να καλύψουν Γερμανοί που κατέχουν μια θέση πλήρους ή μερικής απασχόλησης και αναγκάζονται να προσφύγουν στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας για βοηθήματα.

Η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» δημοσιεύει στοιχεία της έκθεσης του γερμανικού Γραφείου Εργασίας για το 2012, σύμφωνα με τα οποία 323.000 νοικοκυριά εργαζομένων (περίπου 20.000 περισσότερα από το 2009) υποχρεώθηκαν πέρσι να ζητήσουν κοινωνικό βοήθημα.

Οι αριθμοί είναι ακόμη χειρότεροι για όσους ζουν μόνοι: σε αυτή την κατηγορία η αύξηση των «εργαζομένων-φτωχών» ήταν 38%, σε πάνω από 75.500 άτομα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε όσους εργάζονται στο εμπόριο, την εστίαση, τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αλλά και στους «ενοικιαζόμενους» υπαλλήλους.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση κατώτατου μισθού στη χώρα, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα αν η Γερμανία δεν αποφύγει να βρεθεί και αυτή σε ύφεση, όπως σχεδόν ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ