«Δεν ζητάμε εμείς τις αυξήσεις στα τιμολόγια», λέει η διοίκηση της ΔΕΗ - iefimerida.gr

«Δεν ζητάμε εμείς τις αυξήσεις στα τιμολόγια», λέει η διοίκηση της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση στις φήμες για νέες αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ πήρε η διοίκηση του Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως δεν ζητά εκείνη τις αλλαγές στην κοστολόγηση του ρεύματος, αλλά δεν διαψεύδει πως θα γίνουν αυξήσεις.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται: «Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα έντυπων και διαδικτυακών μέσων, σύμφωνα με τα οποία ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) παρουσιάζεται ως δήθεν θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ και που φέρεται να έχει ζητήσει «αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ», διευκρινίζουμε πως ο εν λόγω οργανισμός ΔΕΝ αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ αλλά ανήκει 100% στο ελληνικό δημόσιο. Η δραστηριότητα του υπόκειται στον έλεγχο της ΡΑΕ και η θεσμική του ανεξαρτησία είναι πλήρως διασφαλισμένη από την ελληνική νομοθεσία. Συνεπώς αναφορές περί αυξήσεων που ζητά δήθεν θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση στους καταναλωτές».

Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει το κόστος μεγαβατώρας από τα 9,3 ευρώ πρόκειται να εκτιναχθεί στα 27,3 ευρώ λόγω της αύξησης του ειδικού τέλους μείωσης εκπομπής αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ