Ξανά άνεργος ο ρατσιστής σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο: Απολύθηκε και από τη σχολή Πάρσονς - iefimerida.gr

Ξανά άνεργος ο ρατσιστής σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο: Απολύθηκε και από τη σχολή Πάρσονς

Ξανά άνεργος ο ρατσιστής σχεδιαστής μόδας Γκαλιάνο: Απολύθηκε και από τη σχολή Π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τζον Γκαλιάνο, ο οποίος είχε απασχολήσει πέρσι τα παγκόσμια μέσα με τα αντισημιτικά του σχόλια που οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας του με τον οίκο Κριστιαν Ντιορ, έχασε ξανά τη δουλειά του, στη σχολή Σχεδίου Πάρσονς.

Συγκεκριμένα η Νέα Σχολή Σχεδίου Πάρσονς, ακύρωσε τα σεμινάρια τα οποία θα δίδασκε ο Γκαλιάνο επειδή, όπως ανακοίνωσε, δεν μπορούσε να συμφωνήσει μαζί του στους όρους για μία «σοβαρή συζήτηση» με τους φοιτητές της.

Τον περασμένο μήνα, το κολλέγιο έκλεισε συμφωνία με τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας (ο οποίος θεωρούνταν μοναδικό ταλέντο, αλλά είδε την καριέρα του να καταστρέφεται μετά τα επίμαχα αντισημιτικά σχόλια)για να διδάξει ένα σεμινάριο με τίτλο «Δείξε Μου Συναίσθημα».

Η απόφαση αυτή της Σχολής Πάρσονς να προσλάβει τον Γκαλιάνο, οδήγησε σε έντονες διαμαρτυρίες ορισμένων φοιτητών, οι οποίοι τόνισαν ότι η σχολή δεν πρέπει να προσλάβει κάποιον που κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια.

«Ένα σημαντικό στοιχείο του προγραμματισμένου σεμιναρίου με τον Τζον Γκαλιάνο ήταν μία συζήτηση απαλλαγμένη από προκαταλήψεις με θέμα την σχέση ανάμεσα στο επαγγελματικό του έργο και τις πράξεις του εν γένει. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Γκαλιάνο ως προς τους όρους της συζήτησης κι έτσι το σεμινάριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί», αναφέρει η ανακοίνωσή της σχολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ