Το πανκ σπέρνει το χάος στην υψηλή ραπτική: Έκθεση στο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Το πανκ σπέρνει το χάος στην υψηλή ραπτική: Έκθεση στο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«PUNK: Chaos to Couture» («Πανκ: Χάος στην υψηλή ραπτική») είναι ο θεματικός τίτλος της νέας έκθεσης που ανοίγει σήμερα στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και θα διαρκέσει από τις 9 Μαΐου μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Ζητούμενο της έκθεσης η ιστορική επιρροή του πανκ κινήματος στην υψηλή ραπτική από τη γέννηση του το 1970 μέχρι και σήμερα.

«Από τις απαρχές του κιόλας, το πανκ επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μόδα», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο επιμελητής της έκθεσης Άντριου Μπόλτον, προσθέτοντας πως «αν και η τάση εκδημοκρατισμού που διαπνέει το πανκ έρχεται σε αντίθεση με τις κυριαρχικές τάσεις της βιομηχανίας της μόδας, οι σχεδιαστές συνεχίζουν να προσαρμόζουν το αισθητικό του λεξιλόγιο για να συλλάβουν την νεανική επαναστατικότητα και την επιθετική δύναμη του».

Χορηγοί του «PUNK: Chaos to Couture» είναι οι Moda Operandi και Condé Nast, ενώ στη συλλογή θα περιλαμβάνονται πρωτότυπα κομμάτια από τη δεκαετία του '70, δημιουργίες υψηλής ραπτικής, αλλά και πιο πρόσφατα σχέδια.

Σημαντικά ονόματα σχεδιαστών θα έχουν την τιμητική τους, όπως για παράδειγμα ο Αζεντίν Αλάια, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, η Βίβιαν Γουέστγουντ και ο Χουσεΐν Σαλαγιάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ