Το... γρηγορότερο θέλει την τραπεζική ένωση στην ΕΕ η Μέρκελ - iefimerida.gr

Το... γρηγορότερο θέλει την τραπεζική ένωση στην ΕΕ η Μέρκελ

Το... γρηγορότερο θέλει την τραπεζική ένωση στην ΕΕ η Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη των διαδικασιών τραπεζικής ένωσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμεί η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Κοτχάους άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει σε δύο χρονικά στάδια, καθώς πρέπει πρώτα να μεσολαβήσει μια τροποποίηση στο κοινοτικό δίκαιο, ούτως ώστε να είναι εφικτό να ιδρυθεί μια ευρωπαϊκή αρχή επίβλεψης και εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, η κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ ελπίζει να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία της αρχής πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ επισήμανε πως επί τη βάσει των συμφωνιών της ΕΕ που έχουν ήδη συναφθεί μπορούν να διευθετηθούν πολλά συναφή θέματα.

«Για να ιδρυθεί μια νέα κεντρική αρχή (αρμόδια για την εποπτεία και την εκκαθάριση τραπεζών), θα χρειαστούμε αλλαγή της συνθήκης διότι δεν υφίσταται η εξουσία για την ίδρυση μιας τέτοιας αρχής», σημείωσε ο Κότχαους και συμπλήρωσε πως η αρχή αυτή πρέπει να είναι «εντελώς ανεπηρέαστη» από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ