Η κακοποίηση παιδιών μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη και γονιδιακές αλλοιώσεις - iefimerida.gr

Η κακοποίηση παιδιών μπορεί να τους προκαλέσει ακόμη και γονιδιακές αλλοιώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται τελικά πως η κακοποίηση παιδιών δεν περιορίζεται απλά στο να αφήνει σωματικά και συναισθηματικά σημάδια: όπως μας πληροφορεί σχετικό δημοσίευμα του Medical News Today, η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας επιφέρει σημαντικές αλλοιώσεις στην γενετική-γονιδιακή οργάνωση των θυμάτων της.

Μελέτες πάνω σε περιπτώσεις ενηλίκων με διαταραχές μετα-τραυματικού στρες έδειξαν πως άτομα με ιστορικό κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία τους παρουσιάζουν ευδιάκριτες και βαθιές αλλαγές σε επίπεδο γονιδιακού υποδείγματος, οι οποίες δεν παρατηρήθηκαν σε ενήλικες που έπασχαν μεν από διαταραχές μετα-τραυματικού στρες, χωρίς όμως να έχουν ιστορικό πρότερης κακοποίησης.

Μία ομάδα ερευνητών από την Ατλάντα και το Μόναχο εξέτασε διεξοδικά τα δείγματα αίματος από 169 συμμετέχοντες σε ερευνητικό πρότζεκτ, δημοσιεύοντας τα πορίσματα στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών: πρόκειται για τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι διαφορετικά βιολογικά μονοπάτια είναι δυνατόν να περιγράψουν διαφορετικούς υπο-τύπους μίας ψυχικής διαταραχής, οι οποίοι μπορεί να ομοιάζουν ως τα συμπτώματα, αλλά να διαφέρουν ως προς τους υποφώσκοντες βιολογικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ