Πλέον και οι άνθρωποι θα έχουν το... μαύρο κουτί τους! [εικόνα] - iefimerida.gr

Πλέον και οι άνθρωποι θα έχουν το... μαύρο κουτί τους! [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι κάτι που έχει δώσει απαντήσεις σε μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες. Το «μαύρο κουτί» που καταγράφει το τι συνέβη τις κρίσιμες στιγμές. Τώρα κάτι τέτοιο θα μπορεί να διαφωτίσει και εγκλήματα. Γιατί τέσσερις φοιτητές κατασκεύασαν την αντίστοιχη συσκευή για ανθρώπους.

Πλέον και οι άνθρωποι θα έχουν το... μαύρο κουτί τους! [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για τέσσερις μηχανολόγους του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, που παρουσίασαν πρόσφατα σε ένα διαγωνισμό την εφεύρεσή τους. Πρόκειται για το «μαύρο κουτί» που θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές ενός ανθρώπου. Η ιδέα προέκυψε έπειτα από τη δολοφονία του Τρέιβον Μάρτιν, η οποία τάραξε τις ΗΠΑ στις αρχές του 2012. Ήταν η υπόθεση του 17χρονου τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ένα μέλος της συνοικιακής περιπολίας, επειδή ο νεαρός περπατούσε στο δρόμο φορώντας ένα φούτερ με κουκούλα.

«Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκονται οι άνθρωποι σε κατάσταση κινδύνου. Θύματα εγκλήματος ή ατυχήματος, χρειάζονται αξιόπιστες αποδείξεις για να φέρουν αυτόν που τους έβλαψε ενώπιον της δικαιοσύνης. Παρουσιάζουμε το προσωπικό μαύρο κουτί, μία φορητή, ατομική συσκευή ασφαλείας. Αυτό θα καταγράφει συνεχώς ήχο και εικόνα από το περιβάλλον, χωρίς να αποκαλύπτει την ύπαρξή του και θα αποθηκεύει τις πρόσφατες πληροφορίες», είπε η ομάδα των φοιτητών στην παρουσίαση.

Βέβαια η εφεύρεσή τους δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη. Το πρόβλημα με αυτό το «μαύρο κουτί» είναι το μέγεθός του – είναι ακόμη αρκετά μεγάλο για να περάσει απαρατήρητο – ενώ τους επόμενους μήνες θα δουλέψουν πάνω στη δυνατότητα της βιντεοσκόπησης, πέρα από την ηχογράφηση η οποία παρέχεται ήδη. Και επίσης, η βασική του διαφορά σε σύγκριση με την αντίστοιχη συσκευή των αεροπλάνων, είναι πως η τελευταία είναι άφθαρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ