Ενα μήλο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - iefimerida.gr

Ενα μήλο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Ενα μήλο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στη χοληστερίνη αποδεικνύεται το μήλο, αφού σύμφωνα με πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια κατανάλωση ενός μήλου μειώνει σημαντικά την κακή LDL χοληστερόλη.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 3 ομάδες από άτομα μέσης ηλικίας. Στην πρώτη ομάδα έδιναν ένα μήλο την ημέρα στη δεύτερη ομάδα πολυφαινόλες (φυσικά αντιοξειδωτικά) από μήλο σε μορφή κάψουλας και στη τρίτη ένα εικονικό χάπι (placebo).

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το μήλο, και όχι οι σκέτες πολυφαινόλες κατάφεραν να μειώσουν την οξειδωμένη μορφή της LDL χοληστερόλης κατά 40%.

Η δράση του μήλου μπορεί να οφείλεται κυρίως στις πολυφαινόλες του, ωστόσο όπως προέκυψε από την έρευνα, οι πολυφαινόλες από μόνες τους δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όσο ένα ολόκληρο μήλο το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα άλλα συστατικά που αυξάνουν τη δράση τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δράση του μήλου κατά της χοληστερόλης είναι μεγαλύτερη και από τα αντιοξειδωτικά άλλων τροφών, όπως της ντομάτας και του πράσινου τσαγιού και η έρευνα αυτή δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης, αφού αποδεικνύει ότι με μια απλή διατροφική παρέμβαση, μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ