Αρνούνται να κηδέψουν τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ - iefimerida.gr

Αρνούνται να κηδέψουν τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολο να βρεθεί νεκροταφείο στη Μασαχουσέτη ή σε ολόκληρη τη χώρα που θα δεχθεί να ταφεί ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN διευθυντής γραφείου τελετών.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα φοβούνται τυχόν αντεκδίκηση από συγγενείς ανθρώπων που έχουν ταφεί εκεί, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου.

«Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Και είναι καθαρά ένα συναισθηματικό πρόβλημα. Αλλά πρέπει να κηδέψουμε αυτό το παιδί. Οποιος κι αν είναι, σε αυτή τη χώρα, κηδεύουμε τους ανθρώπους», είπε.

Την Κυριακή, ο θείος των αδελφών Τσαρνάεφ, Ρούσλαν Τσάρνι, ήταν ο μόνος συγγενής που βρέθηκε στο γραφείο τελετών του Στέφαν και εκτέλεσε την ισλαμική παράδοση της προετοιμασίας της σορού για την ταφή, δηλαδή το πλύσιμο και το σκέπασμά της με σάβανο. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τη χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, Κάθριν Ράσελ.

«Εχω μείνει μόνος να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση. Και θέλω να πω ότι δεν υπάρχει μέρος που να μπορεί να ταφεί ο Ταμερλάν. Δεν υπάρχει μέρος που να αποδεχθεί τη σορό του», τόνισε ο Τσάρνι. Ο ίδιος θέλει να ταφεί ο Ταμερλάν στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, καθώς «εκεί μεγάλωσε», όπως ισχυρίστηκε.

Ομως οι Αρχές της πόλης έχουν απορρίψει μετά βδελυγμίας την περίπτωση αυτή.

Ο Στέφαν είπε ότι εκείνος και η οικογένεια σκέφτονται να απευθυνθούν σε ένα μουσουλμανικό κοιμητήριο έξω από τη Μασαχουσέτη, ωστόσο εξέφρασε φόβους ότι μπορεί κι εκεί να μην γίνει δεκτός. Η σορός του Τσαρνάεφ θα μπορούσε να σταλεί εκτός της χώρας, αλλά η πιθανότητα αυτή ακόμη εξετάζεται.

Ο Στέφαν δήλωσε ότι αν δεν βρεθεί σημείο να ταφεί ο Ταμερλάν, θα ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να βρει εκείνη. Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ