Ο Ολάντ πλέκει το εγκώμιο της Μέρκελ, παρά τις γαλλογερμανικές «τριβές» - iefimerida.gr

Ο Ολάντ πλέκει το εγκώμιο της Μέρκελ, παρά τις γαλλογερμανικές «τριβές»

Ο Ολάντ πλέκει το εγκώμιο της Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμα μία φορά, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τη καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, παρά τις τελευταίες γερμανικές επικρίσεις κατά της γαλλικής πολιτικής, με πιο πρόσφατη αφορμή, τη διετή παράταση στο δημοσιονομικό πρόγραμμα του Παρισιού.

Ο κ. Ολάντ διέψευσε ότι «πάγωσε» τη συνεργασία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, γράφει το περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ».

«Αυτό είναι εσφαλμένο, δεν είναι η θέση μου», σημείωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Ασελμπορν την Παρασκευή, στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν υπάρχει προσωπική εχθρότητα μεταξύ της Μέρκελ και εμού», επέμεινε ο Ολάντ, σύμφωνα με το τεύχος του γερμανικού «Ντερ Σπίγκελ» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα του Πάσχα, και έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, λέγοντας ότι την θεωρεί «έναν δυνατό και συμπαθητικό συνομιλητή».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Ολάντ έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Σπίγκελ στο προηγούμενο τεύχος του. Σε αυτό επικαλείτο έναν σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος δήλωνε ότι έχει την εντύπωση πως το Παρίσι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον συνεννόησης με το Βερολίνο, πάνω στα θεμελιώδη ζητήματα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν «να εργαστούν από κοινού υπό οποιεσδήποτε συγκυρίες, προσωπικότητες που τις κυβερνούν και ευαισθησίες». Με την Αγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε, «πάντα ενεργούσαν ώστε να υπερισχύει αυτή η άποψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ