Πακιστάν: Νεκρός ο εισαγγελέας που ερευνούσε τη δολοφονία της Μπούτο - iefimerida.gr

Πακιστάν: Νεκρός ο εισαγγελέας που ερευνούσε τη δολοφονία της Μπούτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ειδικός εισαγγελέας που είχε αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ δέχθηκε επίθεση καθώς οδηγούσε και κατέληξε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ισλαμαμπάντ.

Ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε και μια περαστική σκοτώθηκε, καθώς ο εισαγγελέας έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην άτυχη γυναίκα.

Ο ειδικός εισαγγελέας μετέβαινε σε μια νέα ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Μπούτο, στο δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις τρομοκρατίας στην πόλη Ραβαλπίντι, τη δίδυμη πόλη του Ισλαμαμπάντ.

Η Μπούτο που διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1988-1990 και 1993-1996 σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας μετά από προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ραβαλπίντι, στις 27 Δεκεμβρίου 2007.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από αυτές για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, από τότε που επέστρεψε στη χώρα από την αυτοεξορία του, τον περασμένο μήνα, με την ελπίδα να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ