Η πρώτη γυναίκα στη λίστα των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI- Επικηρυγμένη για 2 εκατομμύρια δολάρια [εικόνα] - iefimerida.gr

Η πρώτη γυναίκα στη λίστα των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI- Επικηρυγμένη για 2 εκατομμύρια δολάρια [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά το FBI συμπεριέλαβε μια γυναίκα στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών.

Πρόκειται για την 65χρονη Τζόαν Τσέσμαρντ, ένα από τα κορυφαία στελέχη των Μαύρων Πανθήρων η οποία σκότωσε έναν αστυνομικό στο Νιου Τζέρσεϊ στις 2 Μαΐου 1973. Για τη δολοφονία του Βέρνερ Φόρστερ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη, αλλά δραπέτευσε το 1979 με τη βοήθεια εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων .

Εκτός από τη συμμετοχή της στους Μαύρους Πάνθηρες η Τσέσμαρντ ήταν στέλεχος του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού, που από τις αμερικανικές αρχές περιγράφεται, ως μια από τις πιο βίαιες μαχητικές οργανώσεις της δεκαετίας του 1970, η οποία φέρει την ευθύνη για τις δολοφονίες αρκετών αστυνομικών σε όλη τη χώρα.

Έκτοτε είναι ομοσπονδιακός φυγάς. Το FBI καθώς και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ προσφέρουν αμοιβή συνολικά 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη της Τσεσμαρντ, που τώρα φέρει το όνομα Ασάτα Σακούρ και πιστεύεται ότι ζει στην Κούβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ