Αθήνα, 1918: Οι Αθηναίοι αγοράζουν αρνιά για το Πάσχα στο κρεοπωλείο ...«Η Δικαιοσύνη» [εικόνες] - iefimerida.gr

Αθήνα, 1918: Οι Αθηναίοι αγοράζουν αρνιά για το Πάσχα στο κρεοπωλείο ...«Η Δικαιοσύνη» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η εποχή που τα πρόβατα βόσκουν ακόμα και μέσα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μεγάλη Εβδομάδα, Απρίλιος του 1918 και οι Αθηναίοι σπεύδουν σε κεντρικό κρεοπωλείο της Αθήνας με το όνομα έκπληξη «Δικαιοσύνη» για να αγοράσουν ή να δουν τα σφαγμένα αρνιά.

Η φτώχια είναι μεγάλη, έτσι τα κρεμασμένα αρνιά έξω από το ... κοσμικό κρεοπωλείο «Η Δικαιοσύνη» αποτελούν σχεδόν μια ατραξιόν. Ενας κύριος με κοστούμι και καπέλο που παρακολουθεί από απόσταση το γδάρσιμο του αρνιού, είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο μοναδικός αγοραστής που αποτυπώνεται στη φωτογραφία. Λίγο παρακάτω, ένα αρνί περιμένει τη σφαγή του δεμένο στο πόδι ενός τραπεζιού.

Φωτογραφίες: Machard Pierre, 1918 © Ministere de la Culture (France) – Mediatheque de l'Architecture et du Patrimoine – Diffusion RMN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ