Η Σλοβενία επέλεξε... τις αγορές αντί για Μνημόνιο - iefimerida.gr

Η Σλοβενία επέλεξε... τις αγορές αντί για Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λύση των διεθνών αγορών επέλεξε η Σλοβενία που δανείστηκε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τις τράπεζές της και να απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός σχεδίου διάσωσης, προβαίνοντας τελικά σε μια έκδοση ομολόγων που είχε αναστείλει πριν από δύο ημέρες, λόγω της υποβάθμισής της από τη Moody's.

Τα ομόλογα αυτά θα χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Άλενκα Μπράτουσεκ τουλάχιστον ως το τέλος του έτους και θα της δώσουν το χρόνο για να προχωρήσει στην επιβολή αντιδημοτικών περικοπών στις δαπάνες και την ιδιωτικοποίηση ορισμένων από τις κρατικές εταιρείες, η οποία έχει καθυστερήσει για πολύ καιρό.

Όμως αυτή η έκδοση ομολόγων μπορεί να φέρει και το αντίθετο αποτέλεσμα στη Σλοβενία των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς μπορεί να αμβλύνει τις πιέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό προκειμένου να μην επιβάλει άμεσα μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό είναι βραχυπρόθεσμα θετικό, κερδίζουμε χρόνο, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες της. Χρειαζόμαστε να δούμε ένα φιλόδοξο μοντέλο μεταρρυθμίσεων και η Σλοβενία χρειάζεται να αλλάξει ολόκληρο το οικονομικό της μοντέλο», δήλωσε ο Τίμοθι Ας, αναλυτής στην Standard Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ