Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πως θα σας φαινόταν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ως σύγχρονος hipster; Η Μαρία Αντουανέτα ως fashion icon; H βασίλισσα Ελισάβετ ως στιβαρή σύγχρονη πολιτική αρχηγός με look Χίλαρι Κλίντον;

Την αναμόρφωση κορυφαίων προσωπικοτήτων του παρελθόντος ανέλαβε το ιστορικό κανάλι Yesterday στο πλαίσιο της σειράς «η μυστική ζωή του...», η οποία παρουσιάζει με gossip προσέγγιση άγνωστες πτυχές ανθρώπων που έχουν επηρεάσει την ιστορία.

Ως μέσο προώθησης της σειράς, λοιπόν, το κανάλι ανέθεσε σε γραφίστες να ετοιμάσουν πέντε πορτραίτα ιστορικών προσωπικοτήτων προσαρμοσμένα στο σήμερα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ξεχωρίζει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ως hipster. Ο χρόνος προετοιμασίας των πορτραίτων έφτασε τους τρεις μήνες και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η συγγραφές και ιστορικός Σουζάνα Λίπσκομπ, η οποία ήθελε να διασφαλίσει πως οι εικόνες των προσωπικοτήτων θα ήταν μια πιστή αντανάκλαση του πως θα μπορούσε να ήταν η ζωή τους το 2013.

Ας δούμε τα πορτραίτα.

Στρατηγός Λόρδος Νέλσον

Ντυμένος με τη σύγχρονη στολή του ναυτικού και με λίγα περιττά κιλά λόγω της αυξημένης δουλειάς γραφείου που καλούνται πλέον να κάνουν οι στρατιωτικοί εμφανίζεται ο Λόρδος Νέλσον. Στη θέση του δεξιού του χεριού, το οποίο είχε χάσει κατά τη διάρκεια μάχης έχει αντικατασταθεί από τεχνητό μέλος.

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Τολμηρός και προοδευτικά σκεπτόμενος ο hipster Σαίξπηρ είναι ντυμένος με καρό πουκάμισο και γιλέκο. Τα σκουλαρίκια και στα δύο του αυτιά αφήνουν ανοικτό το θέμα της σεξουαλικότητάς του. Αυτό που εντυπωσιάζει, βέβαια, είναι η πετυχημένη εμφύτευση μαλλιών που ο Σαίξπηρ ως σύγχρονος σταρ θα είχε κάνει για να εμπλουτίσει την αραίη κόμη του.

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βασιλιάς Ερρίκος ο Ογδοος

Γνωστός για την ματαιοδοξία και τον πλούτο του, ο Βασιλιάς έχει κάνει κι εκείνος προσθετική – κάτι που μοιάζει περισσότερο με εξτένσιονς – προκειμένου να καμουφλάρει το καραφλό του κεφάλι. Η εντυπωσιακή και πανάκριβη φορεσιά του έχει δώσει τη θέση της σε ένα βελούδινο sur measure κοστούμι το οποίο συμπληρώνεται από συλλεκτικό ρολόι και το κραυγαλέο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Το ανοικτό πουκάμισο τονίζει το ξυρισμένο του στέρνο και το κοστούμι είναι στενό προκειμένου να αναδεικνύει την αθλητική του σιλουέτα, αφού ο Βασιλιάς είναι λάτρης του τένις, της ιππασίας και του κυνηγιού, ενώ στα νιάτα του έπαιζε ράγκμπι. Αν παρατηρήσεις καλά τα δύο πορτραίτα, επίσης, βλέπεις πως έχει κάνει κι ένα σολάριουμ...

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μαρία Αντουανέτα

Το χτένισμα «ουρανοξύστης» έχει αντικατασταθεί από μακρύ ίσιο μαλλί (πιο καστανό) με αφέλειες. Δεν λείπει το αξεσουάρ. Η Μαρία Αντουανέτα, άλλωστε, μέσω των αξεσουάρ που φορούσε στα μαλλιά της έδειχνε τη διάθεσή της. Τα στραβά της δόντια έχουν διορθωθεί μέσω ορθοδοντικής, γι αυτό μπορεί πια να χαμογελάει. Το επίπεδο στήθος της έχει... φουσκώσει με τη βοήθεια κάποιου πλαστικού χειρούργου και συγκρατεί με αποφασιστικότητα το στράπλες φόρεμά της.

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Βασίλισσα Ελισάβετ

Το στυλ της έχει εκμοντερνιστεί, αλλά παραμένει αυστηρό και δείχνει την δυναμικότητά της. Οπως και το στυλάτο κοντό μαλλί της. Γνωστή για την αδυναμία της στη μόδα, πάντως, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επιλέξει ένα γυναικείο κοστούμι σε έντονα χρώματα για να σπάσει τη μονοτονία.

Ο Σαίξπηρ hipster κι άλλες ιστορικές προσωπικότητες στο 2013 [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ