Σοκαριστικές ενδείξεις ότι οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής έτρωγαν παιδιά ελλείψει τροφής το χειμώνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκαριστικές ενδείξεις ότι οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής έτρωγαν παιδιά ελλείψει τροφής το χειμώνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες έρευνες σε σκελετούς από το Τζέιμστοουν – την παλαιότερη αγγλική αποικία στην αμερικανική ήπειρο – δείχνουν πως σε δύσκολους καιρούς, οι κάτοικοι έτρωγαν ο ένας τον άλλον.

Αυτό υποδεικνύουν τα σκελετικά υπολείμματα ενός 14χρονου κοριτσιού που υπήρξε θύμα αυτής της βάναυσης πρακτικής, γνωστής ως «κανιβαλισμός επιβίωσης».

Τα πορίσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη που μας πέρασε (1η Μάη) από το τμήμα φυσικής ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian.

Τα σκελετικά ευρήματα χρονολογούνται από το χειμώνα του 1609-1610, κατά τον οποίο οι άποικοι λιμοκτονούσαν, με αποτέλεσμα το 80% του πληθυσμού να χάσει τη ζωή του.

Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ