Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσκύνησε τον Ειρηναίο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσκύνησε τον Ειρηναίο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σορό του πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου προσκύνησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος ευχήθηκε, μιλώντας στους δημοσιογράφους το παράδειγμά του και το έργο του να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στους επιγενόμενους, τονίζοντας πως είχε τη χαρά και την τιμή να είναι φίλος του και συνεργάτης του επί πολλές δεκαετίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Ειρηναίο τον χαρακτήρισε μεγάλη μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς, όπως υποστήριξε «κατόρθωσε να φέρει την εκκλησία κοντά στην κοινωνία. Να παντρέψει την εκκλησία με το λαό, το λαό που αγάπησε ο ίδιος και με τον οποίο έζησε πολύ κοντά».

«Ταπεινός και σεμνός σε όλη του τη ζωή, μοιράστηκε με το λαό τις αγωνίες, τις φτώχειες, τις ταλαιπωρίες αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα. Νέος, αγωνίστηκε στην Αντίσταση κατά των Γερμανών. Φθασμένος Αρχιεπίσκοπος Δυτικής Γερμανίας, όρθωσε το ανάστημα του τα μαύρα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ