Οι γυναίκες είναι το... ασθενές φύλο και στο κάπνισμα - iefimerida.gr

Οι γυναίκες είναι το... ασθενές φύλο και στο κάπνισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κάπνισμα είναι κακή συνήθεια για όλους, αλλά οι γιατροί προειδοποιούν πως αποδεικνύεται πιο επιβλαβές για τις γυναίκες απ' ό,τι για τους άνδρες. Σύμφωνα με νέα έρευνα που έκαναν Νορβηγοί επιστήμονες, το ασθενές φύλο παρουσιάζει διπλάσια ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του εντέρου εξαιτίας του καπνίσματος σε σύγκριση με τους άνδρες!

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα με αυτή την κακή συνήθεια έχει 19% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο τέτοιου τύπου, σε σχέση με κάποια που δεν καπνίζει. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους άνδρες είναι 9% μεγαλύτερος κίνδυνος από κάποιον μη καπνιστή.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τρόμσο, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο ακόμη και όταν καπνίζουν λιγότερο από τους άνδρες!

Έχει ήδη αποδειχθεί πως βιολογικά οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις τοξικές παρενέργειες του καπνού. Για παράδειγμα, οι καπνίστριες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με τους άνδρες. Αντίστοιχα όμως είναι τα ποσοστά και για τους παθητικούς καπνιστές.

Επιστημονική ομάδα στην Αυστραλία ανακάλυψε πως τα κορίτσια που... ζουν μέσα στον καπνό έχουν χαμηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Κάτι που όμως δεν ισχύει για τα αγόρια που είναι παθητικοί καπνιστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ