Brooks Brothers: Ο διαχρονικός οίκος που έντυνε τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Brooks Brothers: Ο διαχρονικός οίκος που έντυνε τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εξαιρετική σειρά ανδρικών ενδυμάτων, εμπνευσμένη από την απαράμιλλη αισθητική του «Μεγάλου Γκάτσμπι», του μυθιστορηματικού χαρακτήρα τον οποίο σμίλεψε με την πένα του ο υπέρκομψος Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και τον οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Μπαζ Λούρμαν με πρωταγωνιστή το Λεονάρντο ντι Κάπριο, αποκάλυψε η σπουδαία ιστορική φίρμα ένδυσης Brooks Brothers.

Επί μακρόν λάτρης των ενδυμάτων του εν λόγω οίκου, ο Φιτζέραλντ υπήρξε ο ίδιος πελάτης της, ενώ η επωνυμία «Brooks Brothers» εμφανίζεται πολλάκις στη γραφή του ως ενδεικτική της αισθητικής περιωπής, της λεπταίσθητης υπεροχής που είναι σίγουρη για τον εαυτό της και δεν χρειάζεται να κραυγάζει τη διαφορετικότητά της.

Σύμφωνα με τη βραβευμένη ενδυματολόγο της ταινίας Catherine Martin, πολλά από τα κοστούμια που κάνουν την εμφάνισή τους στην ταινία τα εμπνεύστηκε από αρχειακές εικόνες και προϊόντα της φίρμας από τη δεκαετία του '20, ενώ η ίδια η Brooks Brothers συνέβαλε στην επίτευξη της αισθητικής ατμόσφαιρας, δημιουργώντας ειδικά για την περίσταση πάνω από 500 κοστούμια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ