Κομισιόν: Ανταγωνιστική η Ελλάδα μόνο επειδή έγιναν άγριες περικοπές μισθών - iefimerida.gr

Κομισιόν: Ανταγωνιστική η Ελλάδα μόνο επειδή έγιναν άγριες περικοπές μισθών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γερό «ψαλίδισμα» που έγινε στους μισθούς είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η ελληνική οικονομία εμφανίζεται περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτό συμπεραίνει η Κομισιόν με έκθεσή της, αποδίδοντας σε αυτό το γεγονός την αιτία ανάκαμψης που σημειώνει ο δείκτης ανταγωνιστικότητας για την οικονομία της χώρας.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της η Κομισιόν διαπιστώνει πως η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, σε σύγκριση με τα 27 κράτη της Ε.Ε, αφού τα νούμερα δείχνουν ότι επέστρεψε στα επίπεδα του 2001. Όμως το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Κομισιόν, δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά απλά οφείλεται στις τραγικές περικοπές μισθών. Όπως επισημαίνεται μάλιστα στην έκθεση, τη στιγμή που οι αμοιβές των εργαζομένων μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 14,5%, οι τιμές των προϊόντων παραμένουν ανεπηρέαστες. Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται πως το κόστος των προϊόντων στο τέλος του 2012 ήταν κατά 11,5 ψηλότερα απ' ό,τι το 2000.

Έτσι η Κομισιόν συμπεραίνει πως η μείωση του πληθωρισμού είναι πλασματική και δυσανάλογη με την ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ