Εκθεση Goldman Sachs: Σημάδια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας - iefimerida.gr

Εκθεση Goldman Sachs: Σημάδια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Εκθεση Goldman Sachs: Σημάδια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της προόδου έχει πάρει η ελληνική οικονομία με βάση νέα έκθεση της Goldman Sachs στην οποία η εταιρεία κάνει λόγο για σημάδια ανάπτυξης, αλλά και υποδεικνύει τα ελληνικά ομόλογα σαν επενδυτικές ευκαιρίες.

Στα θετικά της ανάλυσης κατατάσσονται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Προσθέτει, ακόμη, ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού γίνεται με σταθερά και ικανοποιητικά βήματα καταγράφοντας πρωτογενές πλεόνασμα το α' τρίμηνο αλλά και σημαντική μείωση του ελλείμματος.

Σημειώνει, επίσης, ότι αρχίζει να βελτιώνεται η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις, ενώ σχολιάζει και την περίοδο της τρικομματικής διακυβέρνησης αναφέροντας ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι σταθεροποιημένο και πιο ώριμο.

Σημειώνει, ωστόσο, πως υπάρχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία όπως ο ρυθμός ύφεσης της οικονομίας και η υψηλή ανεργία και προσθέτει ότι η ενίσχυση της ρευστότητας από την ανακεφαλαιοποίηση, θα βοηθήσουν σε μια πρώτη εξομάλυνση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η παρατεινόμενη ύφεση στο β' εξάμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ