Φυτά που φωσφορίζουν: Το μέλλον του οικιακού φωτισμού [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Φυτά που φωσφορίζουν: Το μέλλον του οικιακού φωτισμού [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί να φωτίσετε το σπίτι σας με λάμπες, όταν την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει ένα φυτό που φωσφορίζει; Η πρωτότυπη και οικολογική ιδέα ανήκει σε μία ομάδα βιομηχανικών από την Καλιφόρνια που δημιούργησαν τα πρώτα «λαμπερά φυτά»

Η ομάδα των βιομηχανικών από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Άντονι Έβανς, χρησιμοποιεί γονίδια από πυγολαμπίδες και βακτήρια και τα συνδέει με το DNA των φυτών κάνοντάς τα να φωσφορίζουν. Οι επιστήμονες έχουν ήδη τροποποιήσει φυτά του είδους Arabidopsis, ενώ εργάζονται για να δημιουργήσουν τριαντάφυλλα που φωσφορίζουν.

Η ομάδα χρησιμοποιεί πρώτα το λογισμικό Genome Compiler για τον εντοπισμό του DNA του φυτού και αφού εκτυπώσει την ακολουθία του γονιδιώματος το συνδέει με την κύρια γονιδιακή αλληλουχία που συναντάται και στις πυγολαμπίδες, γνωστή ως λουσιφεράση.

Είναι η πρώτη φορά που η λουσιφεράση χρησιμοποιείται σε φυτά για να τα κάνει να φωσφορίζουν,ενώ οι επιστήμονες μέσα από την έρευνά τους αυτή, ελπίζουν να δημιουργήσουν μία οικολογική και οικονομική λύση για τον φωτισμό των σπιτιών χωρίς να απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.

Φυτά που φωσφορίζουν: Το μέλλον του οικιακού φωτισμού [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0
Φυτά που φωσφορίζουν: Το μέλλον του οικιακού φωτισμού [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ