Δορυφορική τηλεόραση, γυμναστήριο και haute couture ρουχισμός, κομμένα στις βρετανικές φυλακές - iefimerida.gr

Δορυφορική τηλεόραση, γυμναστήριο και haute couture ρουχισμός, κομμένα στις βρετανικές φυλακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στις φυλακές Διαβατών βλέπει NOVA και ζητά δημοσίως να προμηθεύσουν το σωφρονιστικό ίδρυμα με καινούριες μπάρες και βαράκια για να μπορεί να γυμνάζεται. Στην Αγγλία τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα για τους κρατούμενους.

Δορυφορική τηλεόραση, δικός τους ρουχισμός, δικά τους χρήματα, πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια, εργαστήρια κωμωδίας και διοργάνωση πάρτι μασκέ!

Οι φωνές για τη μετατροπή των φυλακών σε «κατασκήνωση διακοπών», όμως, αλλάζουν τα δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία. Ο νέος νόμος προβλέπει πως οι κρατούμενοι θα πρέπει να... κερδίζουν τα προνόμια αυτά με τη συμπεριφορά τους. Θα υπάρχει λογοκρισία σχετικά με τις ταινίες που θα παρακολουθούν οι φυλακισμένοι (κομμένες οι ταινίες βίας) και περιορισμός στο χρόνο τηλεθέασης.

Επίσης, όλοι οι κρατούμενοι θα πάψουν να φορούν τα δικά τους ρούχα και θα ξαναβάλουν φόρμες. Η πρόσβαση στο γυμναστήριο και σε ρευστό – που λαμβάνουν μέσω των επισκεπτηρίων – θα ανοίγει μόνο αν επιδείξουν καλή συμπεριφορά. Επίσης, θα αυξηθεί το ωράριο εργασίας των κρατουμένων προκειμένου να προσφέρουν περισσότερα στο σωφρονιστικό ίδρυμα από το να ξαπλώνουν και να βλέπουν τηλεόραση, ενώ όσοι προκαλούν ζημιές στο κελί τους ή στις εγκαταστάσεις γενικότερα, θα τις πληρώνουν από την τσέπη τους.

Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι πρότινος οι αρχές ήταν αυτές που έστρεφαν τους φυλακισμένους μπροστά σε μια οθόνη προκειμένου να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Η λογική ήταν να είναι απασχολημένοι οι τρόφιμοι και να μην απαιτούνται πολλοί φρουροί για την φύλαξή τους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ