Βομβαρδισμένο τοπίο η Πράγα – Φόβοι για τέσσερις νεκρούς [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πράγα – Φόβοι για τέσσερις νεκρούς [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανικός επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας στην Πράγα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα από τα τουριστικά τμήματα της πόλης, ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 09:56 τοπική ώρα, υπάρχουν τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας Ζντένεκ Σβαρτς δήλωσε νωρίς το απόγευμα ότι τρεις ως τέσσερις άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πράγα – Φόβοι για τέσσερις νεκρούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν σχεδόν αμέσως στον τόπο της έκρηξης και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πράγα – Φόβοι για τέσσερις νεκρούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε μια ελαττωματική εγκατάσταση αερίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγη ώρα πριν από την έκρηξη από το σημείο αναδιδόταν έντονη οσμή αερίου.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πράγα – Φόβοι για τέσσερις νεκρούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πολλοί από τους τραυματίες είχαν κοψίματα από σπασμένα γυαλιά σε κοντινά κτίρια. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι έξι ξένοι, ωστόσο οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ