Η Γερμανία δεν θα πάει φέτος διακοπές στο Νότο [έρευνα] - iefimerida.gr

Η Γερμανία δεν θα πάει φέτος διακοπές στο Νότο [έρευνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κριτήριο πολιτικό αποφασίζουν οι Γερμανοί τον τουριστικό προορισμό τους στο εξωτερικό. Το έντονο αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αλλάζει τα σχέδια των Γερμανών και μειώνει τα έσοδα που αναμένονταν από τον τουρισμό.

Οπως μας πληροφορούν τα αποτελέσματα μιας έρευνας, την οποία πραγματοποίησε η γερμανική «Travel Industry Club» και ερωτήθηκαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, το αντιγερμανικό κλίμα που διαπιστώνεται σε κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, επηρεάζει αρνητικά τους Γερμανούς στην επιλογή του προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι διακοπές στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας

Το παράδειγμα της Κύπρου

Ζημιωμένη θα βγει η Κύπρος αυτό το καλοκαίρι, καθώς το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νησί θα χάσει εφέτος μεγάλο αριθμό Γερμανών τουριστών εξαιτίας των πρόσφατων αντιγερμανικών αντιδράσεων.

Μόλις το 21% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι ο τουρισμός της χώρας δεν θα υποστεί φέτος απώλειες, ενώ το 78% εκτιμά ότι η λειτουργία νέων καζίνο στην χώρα θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Το 65% σημειώνει ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας».

Το 87% εκτιμά ότι οι Γερμανοί θα πρέπει με την επιλογή του τόπου των διακοπών τους να στέλνουν κάθε φορά ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας προς τις αντίστοιχες χώρες. Από την άλλη το 51% δηλώνει ότι η επιλογή δεν θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά κριτήρια.

Παρ' όλα αυτά, μόνο το 34% πιστεύει ότι οι Γερμανοί δεν θα γίνονται δεκτοί «με ανοιχτές αγκάλες» στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

Χάσμα Βορρά-Νότου

Αναφορά γίνεται, επίσης, και στον κίνδυνο που επιφυλάσσει το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου για την συνοχή της Ευρωζώνης. Το 65% των ερωτηθέντων διακρίνει μακροπρόθεσμα όχι μόνο τον κίνδυνο, αλλά μέχρι και τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ