Μέχρι τον Ιούλιο η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - iefimerida.gr

Μέχρι τον Ιούλιο η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μέχρι τον Ιούλιο η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αργότερο ως την 1η Ιουλίου προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών που υπάρχουν σε αρκετές δόσεις.

Η προθεσμία αυτή προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που ενσωματώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» και με το αιτιολογικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή κάλεσε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν καθώς πρόκειται για σημαντική ευκαιρία.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι η πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 και το 2012 θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 από το Νοέμβριο -αφού ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή και της τελευταίας δόσης από τα εκκαθαριστικά αυτά τίθεται η 28η Φεβρουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα περιληφθεί σε ένα εκκαθαριστικό και θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις, ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα αποσταλεί σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό που θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις.

Τέλος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εξαιρούνται οι αγρότες από την έκτακτη εισφορά του 42% για τα νέα φωτοβολταϊκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ