Conviction: Mάθε αδερφή μου γράμματα - iefimerida.gr

Conviction: Mάθε αδερφή μου γράμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οικογενειακό δράμα βασισμένο στην αληθινή ιστορία της νοικοκυράς που παραμέλησε άντρα και δυο παιδιά για να τελειώσει το λύκειο και να σπουδάσει νομική, με στόχο να αθωώσει τον ισοβίτη αδερφό της. Στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Ιούνη, ως Τεκμήριο Ενοχής.

Μετά από μισή δεκαετία αυτοεξορίας στη μικρή οθόνη, ο Tony Goldwyn του The Last Kiss (2006) επιστρέφει στη μεγάλη, για να τη γεμίσει με ένα απ’ αυτά τα ανθρώπινα δράματα που γεμίζουν με ρίγη συγκίνησης τις μεσοδυτικές αμερικάνικες πολιτείες που τα γενάνε, μεταφέροντας στο πανί την αληθινή ιστορία της Betty Anne Waters που το έβαλε γινάτι να γίνει δικηγόρος για να ανατρέψει την αμετάκλητη ισόβια καταδίκη του αδερφού της για ειδεχθή ανθρωποκτονία.

Κλασική αφορμή για ιστορία outsider που τα βάζει με τη δυσκαμψία του συστήματος, τη βλακεία των λειτουργών του και την κακία των αφεντικών του, το Conviction δεν είναι ακριβώς το δικαστικό δράμα που θα μπορούσε να σε κάνει να περιμένεις το θέμα του, αλλά περισσότερο μια απ’ αυτές τις αφορμές να αφήσεις το υπογάστριο των ανθρωπιστικών ευαισθησιών σου να χαϊδευτεί λιγάκι, από αυτάρεσκες επιδείξεις του μεγαλείου της ψυχής που παραδίδεται στην αυταπάρνηση.

Σα να’χει βγει κατευθείαν απ’ το εγχειρίδιο του πώς να φτιάξεις κλαψιάρικη τσιχλόφουσκα με οικογενειοκεντρικές μπουρμπουλήθρες feelgood ανακούφισης, το σενάριο της Pamela Gray στεγνώνει το δράμα απ’ την τραγωδία της, αδιαφορεί σχεδόν πλήρως για το βάθος των χαρακτήρων της, και σε όσους αποτολμά να δώσει τρίτη διάσταση, το κάνει μονάχα παρεμπιπτόντως της προβλέψιμης πλοκής, που φροντίζει να σε πάρει απ’ το χεράκι και να σε περπατήσει στην ασφαλέστερη των διαδρομών.

Αυτή που επικεντρώνεται στο πείσμα και την αποφασιστικότητα της φωτοτυπημένης ερμηνείας της Hillary Swank, αποκρύπτοντας τις επώδυνες πρακτικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές συνέπειες των επιλογών της, μη και μπλέξεις την αγωνία σου για το αν θα τα καταφέρει, με τη στεναχώρια της επίγνωσης ότι η εκτός απ’ την ικανοποίηση που σε περιμένει στο τέλος της, η θυσία είναι και δύσκολο πράγματα, που αφήνει χαρακιές σε όλη της τη διαδρομή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ