Είχε μιλήσει για «τζιχάντ» ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ - iefimerida.gr

Είχε μιλήσει για «τζιχάντ» ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Είχε μιλήσει για «τζιχάντ» ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, κατά τη διάρκεια του περίφημου μαραθωνίου της πόλης, μίλησε με τη μητέρα του για «τζιχάντ», κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος το 2011.

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έμαθαν για το τηλεφώνημα μεταξύ του νεαρού Ταμερλάνου και της μητέρας του -το οποίο καταγράφηκε κρυφά από Ρώσους αξιωματούχους- κατά τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσε το CBS. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ανέφερε ότι είναι «εν εξελίξει» και ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα, με τον όρο «τζιχάντ», ο νεαρός Τσετσένος μπορεί να εννοούσε τον ιερό πόλεμο που διεξάγεται για λογαριασμό του Ισλάμ, ως θρησκευτικό καθήκον, ή έναν προσωπικό αγώνα με τον οποίο ένας μουσουλμάνος δείχνει την αφοσίωσή του, στην θρησκευτική του πίστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μητέρα τζιχάντ Ταμερλάν Τσαρνάεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ