Ορκίζεται η κυβέρνηση κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία - iefimerida.gr

Ορκίζεται η κυβέρνηση κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία

Ορκίζεται η κυβέρνηση κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση αποκτά η Ιταλία σήμερα, δύο μήνες έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές, με την ορκωμοσία που θα γίνει στις 11.30.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, την περιέγραψε ως «μία κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα τη γνώση και την ανανέωση». Έπειτα από την ορκωμοσία ακολουθεί τις επόμενες δύο ημέρες η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιλογή των προσώπων στέλνει ένα μήνυμα με την δυναμική συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, των Δημοκρατικών και του Λαού της Ελευθερίας. Επίσης θεωρείται βασικό στοιχείο ότι η αντιπροεδρία της κυβέρνησης δόθηκε στον Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέα του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, αλλά και το γεγονός ότι στο υπουργείο για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών επελέγη η Σεσίλ Κιέντζε, μια Ιταλίδα με καταγωγή από το Κονγκό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ