Στέλνουν τον Ριζάι και πεντακόσιους κρατούμενους σε φυλακές της Αλβανίας - iefimerida.gr

Στέλνουν τον Ριζάι και πεντακόσιους κρατούμενους σε φυλακές της Αλβανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεντακόσιοι Αλβανοί κρατούμενοι θα μεταφερθούν τους επόμενους μήνες σε φυλακές της Αλβανίας, με τον γνωστό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι να βρίσκεται μέσα σε αυτούς, σε μια κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αποσυμφορηθούν οι ελληνικές φυλακές.

Όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ», το κίνητρο της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο να λυθεί το μεγάλο ζήτημα του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές, αλλά μειωθεί η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά στις φυλακές Τρικάλων. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να μεταφερθούν οι περισσότεροι από τους 2.300 Αλβανούς κρατούμενους που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές σε σωφρονιστικά καταστήματα και να σταματήσει η συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών εγκληματικών συμμοριών μέσα από τις φυλακές.

Προ ολίγων ημερών υπήρξε θετική απάντηση εκπροσώπου του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στον Έλληνα υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη που προωθεί τη σχετική διαδικασία. Έτσι, σε λίγα 24ωρα θα αρχίσουν οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές πράξεις της διμερούς συμφωνίας. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα κράτησης Αλβανών στη γειτονική χώρα θα επιδοτηθεί από την Ελλάδα με ποσό που θα προσεγγίζει τα 5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Αντίστοιχο δηλαδή του ημερήσιου κόστους για το φαγητό και την περίθαλψη κάθε κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ