Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Μανιτάκη, Ρουπακιώτη και Βρούτση - iefimerida.gr

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για Μανιτάκη, Ρουπακιώτη και Βρούτση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χειρισμοί των αρμόδιων υπουργών στο θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου αλλά και στην επαπειλούμενη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δείχνει «κίτρινη κάρτα» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λαμβάνει αποστάσεις από τους χειρισμούς τους.

Οι δύο υπουργοί της ΔΗΜΑΡ, ο Αντώνης Ρουπακιώτης και κυρίως ο Αντώνης Μανιτάκης, αλλά ακόμη και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, άκουσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τους «αδειάζει» αποδίδοντάς τους ουσιαστικά την ευθύνη για την κυβερνητική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου και, επισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» επέμειναν χθες ότι η εμπλοκή στο ζήτημα των συμβασιούχων οφείλεται, αποκλειστικώς και μόνον, στην ασυνεννοησία μεταξύ των Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη.

Μάλιστα, έβαλαν ευθέως κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζοντας ότι δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον, καθ' ύλην αρμόδιο και προερχόμενο επίσης από τη ΔΗΜΑΡ, υπουργό Δικαιοσύνης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, επί της ουσίας, δικαίωναν την «πρόθεση» Μανιτάκη να μπει φραγμός στη βιομηχανία προσωρινών διαταγών, μέσω των οποίων παραμένουν επί έτη στις θέσεις τους συμβασιούχοι.

Την ίδια ώρα, «κίτρινη κάρτα» έβλεπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαιτίας της ρύθμισης για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, για την οποία το Μαξίμου δήλωνε άγνοια.

Κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν χθες, συντονισμένα, να κρατήσουν το πρωθυπουργικό γραφείο εκτός του κάδρου της κρίσης που ξέσπασε τις τελευταίες ώρες, με επίκεντρο τους συμβασιούχους. Το έργο τους, πάντως, κατέστη εξαιρετικά εύκολο, καθώς οι σκληρές δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη εις βάρος του συναδέλφου του στην κυβέρνηση ήταν από μόνες τους επαρκείς για να μεταφέρουν το επίκεντρο της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και να καταστήσουν σχεδόν αδιάφορες τις πληροφορίες για το πόσα και ποια γνώριζε σχετικά με τις πρωτοβουλίες του κ. Μανιτάκη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οταν έχεις να κάνεις με αλλαγές σε έναν Κώδικα Δικονομίας, πρέπει να συμμετέχει στη διαμόρφωση της διάταξης και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτό, όπως έγινε αντιληπτό, δεν συνέβη», σχολίασε, χαρακτηριστικά, στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Σ. Κεδίκογλου.

Πάντως, οι βολές από το Μαξίμου δεν έχουν ως μοναδικό στόχο την «αυτοπροστασία» της κορυφής της κυβέρνησης. Μοιάζουν να βρίσκονται και σε πλήρη συνάρτηση με τη διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ενόψει των επικείμενων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Για πολλούς, αποτελούν μήνυμα προς τη ΔΗΜΑΡ για διευθέτηση του ζητήματος με τους δύο υπουργούς, η σχέση των οποίων με το Μαξίμου είναι, διαχρονικά, επεισοδιακή. Πάντως, τα διαδοχικά κυβερνητικά «ατυχήματα», αλλά και όσα είπε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, επιταχύνουν τις αποφάσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αν και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν να διαψεύδουν τις πληροφορίες. Προς τούτο επικαλούνται όχι μόνον την απουσία Βενιζέλου στο εξωτερικό, μετά το Πάσχα και εν συνεχεία τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Κίνα και Βρυξέλλες, αλλά και τη νέα αξιολόγηση της τρόικας τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ