Τρία και μοναδικά υλικά απαιτούνται για τη μαρμελάδα φράουλας και πρέπει να βιαστείτε να την φτιάξετε πριν το μοναδικό αυτό φρούτο χαθεί από την αγορά.
Υλικά
- 1/2 κιλό φράουλες
- 300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- χυμό από ένα μισό λεμόνι
Eκτέλεση για τη μαρμελάδα
- Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια
- Τις κόβετε στα δύο (στα 4 αν είναι μεγάλες)
- Βάζετε τη ζάχαρη από πάνω και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 5 ώρες
- Στη διάρκεια αυτού του χρόνου οι φράουλες βγάζουν τον υπέροχο κόκκινο ζωμό τους
- Βράζουμε τις φράουλες για 15 λεπτά
- Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες (στο ψυγείο αν κάνει ζέστη)
- Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και ξαναβράζουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι αλλά να έχει τα υγρά της
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
- Εγώ βάζω από την αρχή και ένα μπαστούνι βανίλιας, παίρνει άρωμα και γεύση η μαρμελάδα μου
Σε βαζάκια
Θέλετε να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα σας σε βαζάκια; Εγώ δεν το κάνω, φτιάχνω ακριβώς τόση όση μου χρειάζεται για λίγες ημέρες και ξαναρχίζω.
Αν επιμένετε να σας θυμίσω πώς γίνεται:
- Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
- Για να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Πρέπει να είναι ζεστή και η μαρμελάδα.
- Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.
- Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω).
- Τ' αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
- Μετά τα αποθηκεύουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο