Η Μαριάννα Ζαχαριάδη δεν χάνει το χαμόγελό της στον δυσκολότερο αγώνα της ζωής της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη δεν χάνει το χαμόγελό της στον δυσκολότερο αγώνα της ζωής της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έως τα 21 της έβαζε τον πήχη ψηλά και πάντα ανταποκρινόταν στην πρόκληση. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν, η Μαριάννα Ζαχαριάδη αναγκάστηκε να δώσει έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Αυτή τη φορά, η επικοντίστρια δεν μπορούσε να προετοιμαστεί για αυτόν, ούτε ήταν στο χέρι της η εξέλιξή του. Γιατί αυτός ο αγώνας αφορούσε στην υγεία της, καθώς διαγνώστηκε πως πάσχει από λέμφωμα Χότσκινς.

Τις τελευταίες ώρες η κατάστασή της έχει επιδεινωθεί, καθώς έπεσε σε κώμα, και πλέον οι γιατροί περιμένουν ένα θαύμα. Και ελπίζουν πως η Ζαχαριάδη θα αποδειχθεί το ίδιο δυνατή όπως έχει δείξει ότι είναι τα τελευταία δύο χρόνια. Γιατί παρά τις επίπονες και συνεχείς θεραπείες στο εξωτερικό, η άλτρια του επί κοντώ δεν έχασε το χαμόγελό της.

Στους κύκλους του στίβου – η 23χρονη αρχικά αγωνιζόταν για την Ελλάδα και στη συνέχεια φόρεσε τα «χρώματα» της Κύπρου – ήταν γνωστό πως αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι που η οικογένειά της όμως δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες δόθηκε η σχετική άδεια, όταν και έγινε εκτεταμένη προσπάθεια από πολλούς φίλους της προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις θεραπείες της.

Η ίδια η αθλήτρια είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την κατάστασή της την 1η Φεβρουαρίου με ένα μήνυμα που έγραψε στο facebook.

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό... Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς.

Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε... και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.

Ό,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος.

Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου... Ευχαριστώ!», είχε γράψει τότε στο μήνυμά της από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν για θεραπείες, εκεί όπου γιόρτασε και τα γενέθλιά της ενώ νοσηλευόταν.

Παρά τις δυσκολίες, όσες φορές έγραψε στο facebook η Ζαχαριάδη έδειχνε πάντα την αισιοδοξία της:

«Γεννήθηκα με φτερά και δεν θα σταματήσω να πετάω για όσο ζω. Γιατί η ζωή είναι ωραία να την απολαμβάνεις στο έπακρο, χωρίς αναστολές για το μετά. Ανάλαφρα, ανέμελα, απλά ζήστε», ήταν μία ανάρτησή της στις 30 Δεκεμβρίου. Και μερικές ημέρες αργότερα «Χιονίζει! Τι όμορφο που είναι. Πάντα, όποιο πρόβλημα και να έχεις, όταν βλέπεις να πέφτουν αυτές οι άσπρες νιφάδες σε κάνουν πάντα να χαμογελάς!».

Πάρα πολλά όμως ήταν και τα μηνύματα που λάμβανε συνεχώς στη σελίδα της. Άνθρωποι του στίβου και όχι μόνο συνεχώς την «βομβάρδιζαν» με εκδηλώσεις αγάπης, προσπαθώντας να της δώσουν κουράγιο και δύναμη στον αγώνα που έδινε. Άλλωστε, όπως είχε γράψει και η ίδια στις 10 Μαρτίου «Αν αξίζει κάτι, είναι η αγάπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ