Σχολείο Lego ανοίγει στη Δανία - Στόχος η εξάσκηση της εφευρετικότητας των παιδιών - iefimerida.gr

Σχολείο Lego ανοίγει στη Δανία - Στόχος η εξάσκηση της εφευρετικότητας των παιδιών

Σχολείο Lego ανοίγει στη Δανία - Στοχεύει στην εξάσκηση της εφευρετικότητας των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διασημότερη και πιο διαχρονική βιομηχανία παιχνιδιών της Δανίας, Lego, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα τουβλάκια της ετοιμάζεται να ανοίξει και δικό της σχολείο τον Αύγουστο, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στη LegoLand.

Το σχολείο θα ονομάζεται «Διεθνές Σχολείο του Μπίλουντ» και θα ανοίξει στην πόλη Μπίλουντ, 260 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης,η οποία είναι και η έδρα της βιομηχανίας Lego. Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχολείου, αποτελεί προσωπικό όνειρο του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Κιέλντ Κιρκ Κρίστιανσεν, ο οποίος ήθελε για πολλά χρόνια να μετατρέψει το Μπίλουντ στην «Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Παιδιών»

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Βήμα, το εκπαιδευτικό σύστημα του πρωτότυπου αυτού σχολείου, θα συνδυάζει το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate -ΙΒ) της Δανίας με την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών με τα γνωστά τουβλάκια Lego.

Επικεφαλής του ιδρύματος θα είναι ο Ρίτσαρντ Μάθιους, ένας διαπρεπής βρετανός καθηγητής Φυσικής με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Legoland που δημιουργήθηκε το 1968.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ