Μπλόκο του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία - iefimerida.gr

Μπλόκο του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία

Μπλόκο του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξαφνικά και ενώ δεν υπήρχε θέμα αλλαγής του συστήματος με το οποίο εκλέγονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., η κυβέρνηση απευθύνθηκε λόγω των πιέσεων που δέχθηκε από μερίδα αστυνομικών υπαλλήλων που συνδικαλίζονται με τη δεξιά παράταξη, προς το ΠΑΣΟΚ για να δεχθεί τις αλλαγές. Ωστόσο τόσο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ απάντησαν αρνητικά.

Συγκεκριμένα, ο νόμος που είχε περάσει ο Χρήστος Παπουτσής για την εκλογή συνδικαλιστών ήταν με απλή αναλογική. Στις πέντε αστυνομικές διευθύνσεις στην Αττική για παράδειγμα είχαν εκλεγεί με το συγκεκριμένο σύστημα οι συνδικαλιστές, αλλά και πριν από καιρό, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έγιναν εκλογές, διεξήχθησαν πάλι με το νομό Παπουτσή, δηλαδή με την μέθοδο της απλής αναλογικής.

Ωστόσο μερίδα αστυνομικών συνδικαλιστών που πρόσκειται στη ΝΔ θέλουν να αλλάξει ο τρόπος εκλογής και στην Αττική οι εκλογές να μην γίνουν με το νόμο που ισχύει και γι αυτό πίεζαν το Μαξίμου στο νομοσχέδιο Στουρνάρα να εμπεριέχεται αυτή η αλλαγή.

Το Μαξίμου επικοινώνησε με το ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το θέμα και η Ιπποκράτους αρνήθηκε και δεν συναίνεσε στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος γιατί όπως αναφέρουν, έτσι θα εξυπηρετούσε συγκεκριμένα στελέχη που συνδικαλίζονται και γι αυτό δεν δέχθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες τις αλλαγές δεν τις δέχθηκε ούτε και η ΔΗΜΑΡ.

Μέτα από αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί που συνδικαλίζονται με τη ΝΔ είναι ανάστατοι. Ο κ. Φωτοπουλος πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών, ο Κυριαζιδης σημερινός βουλευτής Δράμας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ενοχλημένοι με την στάση του κόμματος τους και του υπουργείου τους.

Ο νόμος που υφίσταται του κ. Παπουτσή, όταν είχε ψηφιστεί πριν δυο χρονιά περίπου είχε την υποστήριξη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων - ΝΔ , ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ - Με το νόμο αυτό που τα πρωτοβάθμια σωματεία των αστυνομικών γεωγραφικά έχουν ως βάση τα όρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων και έχει εφαρμοστεί ήδη σε όλη την Ελλάδα εκτός από την Αττική.

Στην μόνη περιοχή που παράνομα δεν έχει εφαρμοστεί είναι η Αττική που κάποιοι έχουν συμφέρον να την κρατούν εγκλωβισμένη στην ακροδεξιά.

Στην Αττική με βάση τις 5 αστυνομικές διευθύνσεις θα δημιουργηθούν 5 πρωτοβάθμια σωματεία που μέσα από την απλή αναλογική και την αποκέντρωση των σωματείων οι πάνω από 20-25 χιλιάδες αστυνομικοί θα πετύχουν ανανέωση στις συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση ή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες θα είναι μεγαλύτερη και τα σωματεία θα είναι περισσότερο κοντά στα προβλήματα των αστυνομικών άλλα και στο περιορισμό της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ