Τσίπρας από Λισαβόνα: Να προετοιμάσουμε τη Μεσογειακή Ανοιξη - iefimerida.gr

Τσίπρας από Λισαβόνα: Να προετοιμάσουμε τη Μεσογειακή Ανοιξη

Τσίπρας από Λισαβόνα: Τον επόμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Λισαβόνα για τον εορτασμό των 49 ετών από την επανάσταση των Γαριφάλων, τονίζοντας ότι οι λαοί του Νότου έχουν κοινό παρελθόν και μπορούν να έχουν και κοινό μέλλον.

Κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις καταστάσεις που βίωναν οι χώρες του Νότου, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 σημείωσε ότι «στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είχαν γίνει αντικείμενο θαυμασμού ως παραδειγματικές περιπτώσεις μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Σύντομα οι χώρες μας θα γίνουν και πάλι παραδείγματα για τη μετάβαση από τη λιτότητα στη δημοκρατία».

Χαρακτήρισε τις καταστάσεις που βιώνουν οι υπερχρεωμένες χώρες ως «δικτατορία ευρωπαϊκή και οικονομική που επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές» και ζήτησε ενότητα ως τη μόνη αποτελεσματική απάντηση στην «επιμονή της κυρίας Μέρκελ στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε».

«Μπορείτε τώρα να προετοιμάσετε το έδαφος για μια νέα Μεσογειακή Ανοιξη. Μια προοδευτική αλλαγή σε οποιαδήποτε από τις τρεις χώρες μας θα υποκινήσει την αλλαγή προς την ίδια κατεύθυνση και στις άλλες δύο. Τρεις μεγάλες νίκες στο Νότο θα αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης. Μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ