«Οχι» του Ελευθέριος Βενιζέλος στη Ryanair: Η πρακτική σας οδηγεί σε κανιβαλισμό της κίνησης - iefimerida.gr

«Οχι» του Ελευθέριος Βενιζέλος στη Ryanair: Η πρακτική σας οδηγεί σε κανιβαλισμό της κίνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική ήταν η απάντηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην πρόταση της Ryanair για περιορισμό των φόρων στο αεροδρόμιο. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, τονίζει ότι η πρακτική που ακολουθεί η βρετανική εταιρεία οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης και δεν συνάδει με την πολιτική που ακολουθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο δεν συμβαδίζει με τις πρακτικές της Ryanair, η οποία ακολουθεί ως πολιτική την ανάπτυξη μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, όπου και δεν επενδύει μακροχρόνια. Η πρακτική αυτή, ιδιαίτερα σε μικρού μεγέθους αγορές, όπως είναι η ελληνική, οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στις υπάρχουσες εταιρείες, οι οποίες έχουν επενδύσει σε διαρκή παρουσία.

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως όλα τα διεθνή μητροπολιτικά αεροδρόμια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους αερομεταφορείς» προσθέτει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ