Πως εκμεταλλεύονταν τις αλλοδαπές -Ταρίφα 1.000 ευρώ για τα ωάρια - iefimerida.gr

Πως εκμεταλλεύονταν τις αλλοδαπές -Ταρίφα 1.000 ευρώ για τα ωάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοπέλες που να έχουν ανάγκη από χρήματα αναζητούσαν οι δύο γυναικολόγοι ιδιοκτήτες κλινικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη και μόλις τις εντόπιζαν τους έδιναν περίπου 1.000 ευρώ για να τις υποβάλλουν σε ορμονοθεραπεία.

Οι κοπέλες έπρεπε να παραγάγουν ωάρια, στη συνέχεια γινόταν λήψη αυτών των ωαρίων και οι γιατροί τα χρησιμοποιούσαν για εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες που είτε λόγω ηλικίας είτε για ιατρικούς λόγους δεν είχαν οι ίδιες ωάρια. Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ οι δύο γιατροί χρησιμοποιούσαν τα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και φθηνότερα φάρμακα τα οποία εισήγαγαν από την Τουρκία και το κόστος της ορμονοθεραπείας μειωνόταν σοβαρά προς όφελος του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η λήψη ωαρίων από δότρια επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση της δωρεάς. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 το κύκλωμα είχε προμηθευτεί και εισαγάγει λαθραία περίπου χίλια σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά έντεκα πρόσωπα με βασικό ή περιφερειακό ρόλο, ενώ στο ίδιο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι δύο Ελληνες. Εκτός από τους δύο γιατρούς, μεταξύ των συλληφθέντων είναι η γραμματέας της κλινικής τους και δύο ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών. Οπως εκτιμάται, όμως, ο αριθμός των συλληφθέντων θα φθάσει τελικά περίπου τους 20.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ