Παγκόσμιος οργανισμός υγείας: Το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών είναι από τα πιο θανατηφόρα - iefimerida.gr

Παγκόσμιος οργανισμός υγείας: Το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών είναι από τα πιο θανατηφόρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ένα από τα πιο θανατηφόρα του είδους του χαρακτήρισε το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Ο ιός Η7Ν9 μεταδίδεται πιο εύκολα στους ανθρώπους, σε σύγκριση με το προηγούμενο στέλεχος που είχε στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ήδη υπάρχουν 108 πιστοποιημένα κρούσματα σε ανθρώπους στην Κίνα από το Μάρτιο και έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ατόμων. Παρόλα αυτά προς το παρόν ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) αδυνατεί να δώσει μία σαφή απάντηση για το αν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Ανάμεσα στους ιούς της γρίπης, αυτός είναι ένας ιός ασυνήθιστα επικίνδυνος για τους ανθρώπους», δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, περίπλοκη και εξελισσόμενη, ενώ προειδοποίησε πως η ομάδα που ερευνά το ζήτημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή και μπορεί «απλώς να μην βλέπουμε τις πιο σοβαρές μολύνσεις».

Αυτό που φαίνεται περίεργο στους ειδικούς σχετικά με το νέο στέλεχος είναι η απουσία φανερών συμπτωμάτων στα πουλερικά, κάτι που σημαίνει πως είναι πιο δύσκολο να τεθεί υπό παρακολούθηση ο ιός.

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επαρκούν για να συμπεράνουμε αν υπάρχει μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε ο Φουκούντα, ο οποίος επεσήμανε πως τα πτηνά στις αγορές και το περιβάλλον γύρω τους είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη μόλυνση των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ