Και όμως! Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ πιθανόν να γλιτώσει τη θανατική ποινή - iefimerida.gr

Και όμως! Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ πιθανόν να γλιτώσει τη θανατική ποινή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι διόλου απίθανο ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή για την βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Δεν είναι, όμως, εξίσου διόλου απίθανο να τη γλιτώσει...

Ο Τσαρνάεφ κατηγορείται για την τοποθέτηση και πυροδότηση δύο βομβών στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης, οι οποίες σκότωσαν 3 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 282.

Οι αρχές πιστεύουν ότι αυτός και ο 26χρονος αδελφός του Ταμερλάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με την αστυνομία, ενήργησαν δίχως τη βοήθεια κάποιας τρομοκρατικής ομάδας του εξωτερικού.

Ο 19χρονος κατηγορούμενος ενδεχομένως να κατέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση, πράγμα που καθιστά πολύ πιθανή την αποφυγή της θανατικής καταδίκης με αντάλλαγμα τη συνεργασία του.

Οι δικηγόροι του το γνωρίζουν αυτό, γι' αυτό και αναμένεται να του ζητήσουν να κρατήσει το στόμα του κλειστό έως ότου οι κατήγοροι προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρόταση-προσφορά.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να τον αθωώσει το ίδιο το σώμα των ενόρκων, καθώς ο Τσαρνάεφ διαθέτει μία ιδιαιτέρως συμπαθητική φυσιογνωμία, η οποία δεν συνάδει με εκείνη ενός τρομοκράτη: είναι νέος, ενώ πολλοί ήταν οι συμμαθητές του από το περίφημο σχολείο Cambridge Rindge, οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι με το γεγονός ότι ο συμπαθής φίλος τους βρέθηκε μπλεγμένος σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ