Πρύτανης ΕΜΠ: Κατέβασα το Indymedia γιατί με κατηγορούσαν για υπόθαλψη εγκληματία [pdf] - iefimerida.gr

Πρύτανης ΕΜΠ: Κατέβασα το Indymedia γιατί με κατηγορούσαν για υπόθαλψη εγκληματία [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε την εντολή να διακοπεί στις 11 Απριλίου η παροχή της ισχύος στη συχνότητα 100,1 ΜΗΖ και της πρόσβασης στο δίκτυο που είχαν οι χρήστες του Athens Indymedia. Ο λόγος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρύτανη, ήταν ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει προκαλέσει κατά καιρούς ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, ενώ ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ακόμα και για υπόθαλψη εγκληματία.

Οπως αναφέρει ο πρύτανης σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο site του ΕΜΠ, η παροχή ισχύος διεκόπη καθώς το πανεπιστήμιο βρέθηκε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη λόγω του Indymedia, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι έχουν αποσταλεί κλήσεις προς τις πρυτανικές αρχές, για κατηγορίες όπως η υπόθαλψη εγκληματία, η παράνομη λειτουργία μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών και η παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο έχει προκύψει από τη λειτουργία του Indymedia σε χώρο του ΕΜΠ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, μέσω της αποστολής κλήσεων από τις εισαγγελικές αρχές προς τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, λόγω της λειτουργίας της ιστοσελίδας Athens Indymedia σε χώρο του ΕΜΠ, έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον πέντε δικογραφίες, οι οποίες ερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Οι δικογραφίες αφορούν σε αδικήματα όπως: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, έκρηξης που μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συκοφαντικής δυσφήμησης, ƒ εμπρησμού κατ' εξακολούθηση».

Παρά όμως την απόφαση του πρύτανη, το site λειτουργεί και πάλι κανονικά, καθώς σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», το Indymedia εκπέμπει από τη Δευτέρα μέσα από την κατάληψη της Σχολής Χημικών Μηχανικών στου Ζωγράφου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του πρύτανη ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ