Πρύτανης Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Γιατί έκλεισα το Indymedia - iefimerida.gr

Πρύτανης Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Γιατί έκλεισα το Indymedia

Πρύτανης Πολυτεχνείου : Γιατί έκλεισα το Indymedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξηγεί τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στο να διακόψει, στις 11 Απριλίου, τη λειτουργία της σελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου Athens Indymedia και του ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΕ 98FM.

Ο πρύτανης, Σίμος Σιμόπουλος αναφέρει ότι εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας της ιστοσελίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού κινήθηκαν διοικητικές και ποινικές διαδικασίες κατά του ιδρύματος.

Ειδικότερα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, μέσω της αποστολής κλήσεων από τις εισαγγελικές αρχές προς τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, λόγω της λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε δικογραφίες, οι οποίες αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων, όπως της παράνομης λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών, της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματιών».

Αναφορικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας Athens Indymedia σε χώρο του ΕΜΠ ο πρύτανης τονίζει ότι στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον πέντε δικογραφίες που ερευνώνται από την Εισαγγελία και αφορούν εγκλήματα όπως εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, έκρηξης που θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συκοφαντικής δυσφήμησης, εμπρησμού κατ' εξακολούθηση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της πρυτανείας εδώ

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι από το απόγευμα της Δευτέρας η ιστοσελίδα και ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούν ξανά κανονικά έπειτα από την κατάληψη της γραμματείας της πρυτανείας από ομάδα ατόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ