Υπολογιστής tablet που θα ελέγχεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο; - iefimerida.gr

Υπολογιστής tablet που θα ελέγχεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

Υπολογιστής tablet που θα ελέγχεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επένδυση στο μέλλον των υπολογιστών tablets φαίνεται πως κάνει η κορεατική εταιρεία Samsung στοιχηματίζοντας στην εξέλιξη των συσκευών αυτών και του κλιμακούμενου ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού.

Οπως αναφέρει το Technology Reciev η εταιρεία συνεργάζεται με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Ρούζμπεθ Τζαφάρι σε ειδική έρευνα για το πως μπορεί να επιτευχθεί ο έλεγχος του εγκεφάλου σε φορητές συσκευές στοχεύοντας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Η εταιρεία πραγματοποιεί πυρετώδεις ετοιμασίες για να κατασκευάσουν ένα tablet που θα ελέγχεται και θα λειτουργεί βάση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τη βοήθεια ενός καπέλου που θα ενσωματώνει ηλεκτρόδια παρακολούθησης τύπου EEG.

Τα ηλεκτρόδια αυτά παρακολουθούν γνωστά μοτίβα της εγκεφαλικής δραστηριότητας που παρατηρούνται όταν οι άνθρωποι αντικρίζουν επαναλαμβανόμενα οπτικά μοτίβα.

Εφόσον η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία θα αποτελέσει σταθμό στο χώρο της τεχνολογίας και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άτομα με κινητικά προβλήματα που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να έχουν στην κατοχή τους τέτοιες συσκευές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ