Το sms που έστειλε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος μετά την απαγωγή του - iefimerida.gr

Το sms που έστειλε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος μετά την απαγωγή του

Το τελευταίο sms που έστειλε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος μετά την απαγωγή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου που απήχθη από από αντάρτες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μαζί με τον επίσκοπο της περιοχής Ιωάννη Αβραάμ.

Όπως αναφέρει το site της realnews, λίγη ώρα μετά την απαγωγή, ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω κινητού, όπου του έγραφε: «Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα Συροτουρκικά σύνορα».

Την αποκάλυψη για την επικοινωνία του Μητροπολίτη έκανε ο συνεργάτης του επισκόπου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, πατέρας Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου.

Ενημέρωση πολιτικής ηγεσίας για το συμβάν

Για την απαγωγή ενημερώθηκαν άμεσα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, που είχαν επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

Τη συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραχίμ, εξέφρασε στον Πατριάρχη Αντιοχείας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε «με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που πυροδοτούν διαθρησκευτικές εντάσεις σε μια εύφλεκτη περιοχή» ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μεταβιβάσει το ενδιαφέρον του στον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Σε ανακοίνωσή τους για το ίδιο θέμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν ότι η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου, καθώς και η δολοφονία των δύο συνοδών από ισλαμιστές στην Συρία «είναι καθοριστικό γεγονός για την στάση μας στη Συρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ