Μαυραγάνης: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Μπανανία» - iefimerida.gr

Μαυραγάνης: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Μπανανία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είπε το ιδεατό, δηλαδή, ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των offshore εταιριών», προανήγγειλε την πρόσληψη άλλων 200 ελεγκτών και, τέλος, ο Γιώργος Μαυραγάνης θέλησε να δώσει και το δικό του στίγμα στη συζήτηση της επιτροπής Οικονομικών.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Μπανανία», είπε γλαφυρά ο υφυπουργός Οικονομικών στην προσπάθειά του να δείξει ότι η κυβέρνηση κρατά τη χώρα μας στο δρόμο της Δυτικής κοινωνίας.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας για την κύρωση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ για φορολογικά θέματα, άσκησε κριτική στις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων: «Πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. ή όχι. Εφόσον είμαστε μέλη της Ε.Ε. πρέπει να εφαρμόζουμε τις αρχές της. Η κίνηση κεφαλαίων είναι θεμελιώδης αρχή της Ε.Ε. και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή της Κύπρου».

Για την υπό κύρωση σύμβαση είπε: «Αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών. Δημιουργείται νέο περιβάλλον συνεργασίας που επωφελούνται αρκετά κράτη όχι μόνο μέλη ΟΑΣΑ. Συνολικά 45 κράτη έχουν υπογράψει, 19 εκ των οποίων της Ε.Ε.. Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. που δεν έχουν υπογράψει είναι η Κύπρος και το Λουξεμβούργο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ