Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] - iefimerida.gr

Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες]

Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Έλμπε του Αμβούργου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο οικιστικό συγκρότημα κατασκευάζεται στο Αμβούργο και συγκεκριμένα πάνω στο νερό που περιβάλλει την πόλη. Τα νέα «πράσινα» σπίτι θα αλληλεπιδρούν με το νερό παράγοντας ενέργεια εύκολα και οικονομικά.

Από όλες τις πόλεις της Γερμανίας, η παράκτια πόλη του Αμβούργου είναι η πιο στενά συνδεδεμένη με το νερό. Έτσι είναι λογικό να αποτελέσει τη βάση για το καινοτόμο οικιστικό συγκρότημα που θα θέσει σε νέα βάση τον όρο «οικολογική κατοικία»

Για τη διεθνή έκθεση κτιρίων IBA, οι αρχιτέκτονες Schenk και Waiblinger σχεδίασαν τα Waterhouses, ένα συγκρότημα κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί σε πυλώνες βυθισμένους στο νερό του ποταμού Ελμπε.

Τα πέντε κτίρια που αποτελούν τα Waterhouses σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν πώς τα οικιστικά συγκροτήματα του μέλλοντος θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με το νερό από περιβαλλοντική και ενεργειακή σκοπιά.

Όλα τα Waterhouses θα κατασκευαστούν με πρότυπο το Passive House, το οποίο είναι ένα από τα πιο αυστηρά πρότυπα πράσινου κτιρίου στον κόσμο. Η γεωθερμική ενέργεια από τα υπόγεια ύδατα και την ηλιακή ακτινοβολία θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των σπιτιών, και των ηλιοθερμικών εγκαταστάσεων που θα παρέχει ζεστό νερό, ενώ χάρη στην ειδική τεχνολογία, οι κάτοικοι των Waterhouses θα μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή χρήση της ενέργειας τους σπιτιού τους.

Η ανάπτυξη αποτελείται από τέσσερις τριώροφα σπίτια και έναν εννιαόροφο «WaterTower», ο οποίος θα διαθέτει 22 διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα θα έχει τη δική του βεράντα νερού, η οποία θα λειτουργεί σαν μια αποβάθρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κάτοικοι του WaterTower θα έχουν πρόσβαση σε μια κοινή βεράντα νερού και θα έχουν πρόσβαση σε πλωτές βεράντες, προβλήτα για τα σκάφη, υποβρύχιους κήπους, και τοιχώματα νερού. Συνολικά, η ανάπτυξη αποτελείται από 34 οικιστικές μονάδες, και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τα σχέδια της πόλης, καθώς και τα κτίρια τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πλωτή «πράσινη» πόλη κατασκευάζεται στον ποταμό Ελμπε του Αμβούργου [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ