Τρομοκρατική επίθεση σε τρένο απέτρεψε η καναδική αστυνομία - iefimerida.gr

Τρομοκρατική επίθεση σε τρένο απέτρεψε η καναδική αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση σε τρένο απέτρεψε η καναδική αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχέδιο τρομοκρατικής οργάνωσης, που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν δύο άνδρες, υποστηριζόμενοι από την Αλ Κάιντα, απέτρεψαν οι αρχές του Καναδά.

Στόχος των τρομοκρατών στους οποίους η καναδική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά δύο ανδρών για συμμετοχή τους σε σχέδιο της Αλ Κάιντα «για την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον επιβατηγού σιδηροδρομικού συρμού, ήταν ο σιδηροδρομικός συρμός της εταιρίας Amtrak που συνδέει καθημερινά το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, η Καναδική Βασιλική Έφιππη Αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων, που είναι Σιχέμπ Εσεγάιερ και Ράεντ Τζάσερ, κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα, με σκοπό να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι ύποπτοι ελάμβαναν συνδρομή από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν. «Μόνο που η αστυνομία πιστεύει πως αυτά τα πρόσωπα είχαν την ικανότητα και την πρόθεση να εκτελέσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις, δεν υπήρξε άμεση απειλή για το κοινό, τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων, ή τις υποδομές του», αναφέρει το σώμα στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το σώμα το σχέδιο,που βρισκόταν ακόμα στη φάση του σχεδιασμού, προέβλεπε τον εκτροχιασμό ενός επιβατηγού συρμού, όμως η αστυνομία τόνισε πως δεν πρόκειται να δώσει λεπτομέρειες για τον προορισμό του δρομολογίου, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι επίδοξοι δράστες είχαν στο στόχαστρό τους τη συγκεκριμένη διαδρομή και όχι συγκεκριμένο συρμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ